Friday, February 21, 2020
noordbrabantnieuws.nl

Halsema staat stil bij slachtoffers Sri Lanka

Tijdens een kleinschalige herdenkingsbijeenkomst op De Dam betuigde burgemeester Halsema haar medeleven met de slachtoffers op Sri Lanka. Er waren…

By noordb2 , in Uncategorized , at april 24, 2019

Tijdens een kleinschalige herdenkingsbijeenkomst op De Dam betuigde burgemeester Halsema haar medeleven met de slachtoffers op Sri Lanka.

Er waren zo weinig belangstellenden dat Halsema iedereen verzocht om in een kring bij elkaar te gaan staan. “Zo wordt het wat intiemer,” zei ze. Nog geen vijftig mensen waren op de been om de 321 slachtoffers van de aanslagen te gedenken.

“Ons hart huilt,” zei Halsema. “We verzetten ons tegen zinloos geweld en tegen wraakzucht. Dat doen we met fatsoen, met redelijkheid en door bij elkaar te zijn.” Vervolgens vroeg ze om een minuut stilte.