Wednesday, November 20, 2019
noordbrabantnieuws.nl

Vakantiegeld valt lager uit, voor de een meer dan voor de ander

Deze week krijgt werkend Nederland weer vakantiegeld op de rekening gestort. Dit zal minder zijn dan vorig jaar. Dat komt…

By noordb2 , in Uncategorized , at mei 22, 2019

Deze week krijgt werkend Nederland weer vakantiegeld op de rekening gestort. Dit zal minder zijn dan vorig jaar. Dat komt door de invoering van een hoger belastingtarief voor vakantiegeld, aldus salarisverwerker ADP.

Voor mensen met een modaal inkomen, zo’n 36.000 euro bruto per jaar, zal er weinig veranderen. Deze groep is hooguit zo’n 3 euro extra aan belastingen kwijt. Bij een inkomen van anderhalf keer modaal is dat 5 euro.

Werknemers die tussen de 68.500 euro en 98.000 euro per jaar verdienen, zullen er misschien wel wat van merken. Dat komt doordat deze groep in een hoger belastingtarief valt. Werknemers die twee keer modaal verdienen, betalen 117 euro meer belasting over hun vakantiegeld.

8 procent

Het vakantiegeld is gekoppeld aan het brutoloon. Vaak bedraagt het 8 procent van het jaarsalaris.

Hoeveel vakantiegeld (in euro’s)? Bron: NIBUD 

Vorig jaar gaven de meeste Nederlanders hun vakantiegeld uit en werd er weinig gespaard. Of dat zich dit jaar herhaalt, wordt in juli bekend. Dan presenteert het voorlichtingsinstituut Nibud een onderzoek naar de vakantiegeldbestedingen van dit jaar.