Friday, February 21, 2020
noordbrabantnieuws.nl

Rutte bij MH17-herdenking: leugens mogen nooit winnen van feiten

In Vijfhuizen is bij het Nationaal Monument MH17 de ramp met vlucht MH17 herdacht. Nabestaanden lazen bij het speciale herdenkingsbos…

By noordb2 , in Uncategorized , at juli 17, 2019

In Vijfhuizen is bij het Nationaal Monument MH17 de ramp met vlucht MH17 herdacht. Nabestaanden lazen bij het speciale herdenkingsbos de namen voor van alle 298 slachtoffers van de vliegramp, die vandaag precies vijf jaar geleden gebeurde. Onder hen waren 196 Nederlanders.

In zijn toespraak verwees premier Rutte naar de desinformatie die Rusland verspreidt over de ramp. “Flagrante leugens en doelbewuste fluistercampagnes mogen het nooit winnen van onloochenbare feiten”, zei hij.

Rutte zei dat gerechtigheid voor de doden het gezamenlijke doel blijft. “Het gevoel schreeuwt dat dit snel moet gebeuren, terwijl het verstand zorgvuldigheid voorschrijft. De weg naar gerechtigheid loopt via vasthoudendheid en eensgezindheid.” Hij sprak van een “schandalige daad die 298 onschuldige mensen uit het leven heeft weggerukt”.

De namen van alle slachtoffers werden tijdens de herdenking voorgelezen:

Video afspelen02:36Nabestaanden herdenken slachtoffers MH17, namen alle slachtoffers voorgelezen

De NOS zendt vanavond om 18.55 uur op NPO 2 een verslag uit van de herdenking in Vijfhuizen.